Benjamin Berg (28) en Peter Pruis (26) zijn de bedenkers van CupperCup. De koffieliefhebbers werken nu zo’n vier jaar samen. Ze zijn zakenpartners en in de eerste plaats vrienden. ,,Komen we elkaar op een feestje tegen, dan nog zoeken we elkaar op. We raken kennelijk nooit uitgepraat...”

Ze stellen zich graag kort aan u voor

De vriendschap ontstond op de middelbare school in Leeuwarden. ,,We hadden meteen een klik”, zegt Peter die net als Benjamin een vroege ondernemersgeest ontwikkelde. ,,We bespraken enthousiast plannetjes met elkaar, alvast voor later”, stelt Benjamin. ,,Maar onze ambities overstegen vaak het realisme!”, lacht Peter die met plezier op de gedeelde jeugd terugkijkt.

Kameraden bleven het, ook toen ze ieder na het behaalde schooldiploma een andere richting namen. Peter ging aan de slag als accountmanager en werd later verkoper in een computerwinkel, Benjamin vond werk in een kledingzaak. Leuk, maar niet het plan dat de twee in de schoolbanken voor ogen hadden.

Benjamin: ,,Ik stopte in de kledingwinkel en wist eigenlijk niet goed wat ik wilde doen.” Dan maar als docent op een basisschool aan de slag, besloot hij. In afwachting van de start van de studie, vond hij call-centerwerk bij de Belastingdienst. ,,Maar dat werk was ik al snel helemaal zat. Ben ik snel mee gestopt.’’ Benji, zoals hij door zijn vrienden wordt genoemd, besprak de mogelijke verplichte gang naar het UWV met Peter. Die bevond zich min of meer in dezelfde situatie: ,,Ik werkte op dat moment in Groningen en had het, ondanks prima collega’s, niet meer naar mijn zin. Ik herkende dus veel in het verhaal van Benji.’’ En naar het UWV, daar paste het tweetal voor. En dus werd het op school gesmede plan afgestoft: een beter moment om serieus te gaan samenwerken was er vermoedelijk niet. Peter: ,,De beste ideeën ontstaan kennelijk tijdens het drinken van een kopje koffie want dat zijn we eerst gaan doen, haha!’’ Benjamin vult hem aan: ,,We zijn beiden handig aangelegd, sleutelden altijd graag aan kapotte apparaten en van het een kwam het ander.’’

Koffiematters, zoals de vier jaar geleden opgerichte tweemanszaak heet, specialiseerde zich in het repareren van koffiemachines. Peter: ,,Dan prutsten we tot laat in de avond aan een kapotte machine en gingen pas naar huis als het apparaat het weer deed.’’ Het oorspronkelijke hobbygevoel maakte plaats voor een serieuze benadering. 

Benjamin: ,,De clientèle nam snel toe. Steeds vaker adviseerden we ook over de machines en op een gegeven moment zijn we ons gaan verdiepen in de koffie.” In de koffieboon, welteverstaan. Als kledingverkoper toonde Benji belangstelling in het productieproces van spijkerbroeken. ,,Dat vond ik fascinerend. Hoe kon een zaadje van een katoenplant uiteindelijk tot een broek in onze schappen leiden?” Diezelfde interesse ontwikkelde hij ook voor de koffieboon. ,,Wilde ik alles weten over de koffiegeschiedenis en het ambachtelijk branden van bonen. Peter: ,,Na lang zoeken kwamen we uit bij Dutchbeans, een bedrijf dat heerlijke koffiebonen brandt.” (Wie er meer over wil lezen, moet hier maar eens klikken) De mannen namen een vaste reparateur aan in de werkplaats (,,we sleutelen nog vaak genoeg mee hoor”) en besloten de volgende stap in hun bedrijfsvoering te maken: de oprichting van CupperCup.

Peter

,,Onze samenwerking bevalt ontzettend goed. We vertellen elkaar de waarheid, kunnen tegen een stootje en vullen elkaar aan.”

Benjamin

,,In het proces ben ik vaak de rem en is Peter het gaspedaal. Ik weet het zeker, samen hebben we de leukste baan van de wereld!”

Our Customers Recived Exceptional Results

00
Successful Projects
0000
Revenue Increased
00
Customer Satisfaction
000
Increased Profits

Our Team

Dana Smith
CEO

GrowthPress services are designed to make the most of the opportunities and the challenges that the brands are facing today.

Josh Robinson
Email Marketer

We also provide tangible results and measurable long-term value to our clients. our clients. Together, we empower brands to seize online.

Danny Freeman
Media Researcher

From humble beginnings to a full-service digital company, we have the will to drive change and push boundaries to our clients to realize.

Alex Tisdale
Publicity Director

Using the latest design and technology in marketing WordPress theme, we have everything that you need for your business to thrive.

Onze partners

partner1partner2partner6partner3
GrowthPress co.

Phone US 202-555-0101
Phone UK 202-555-0987
E-mail: growthpress@example.com
4 Goldfield Rd. Honolulu, HI 96815

GrowthPress UK

Phone US 202-555-0101
Phone UK 202-555-0987
E-mail: growthpress.uk@example.com
70 Bowman St. South Windsor, CT 060745

Monday - Thursday
8 a.m. - 2 p.m.
Friday
8 a.m. - 2 p.m.
Saturday
8 a.m. - 3 p.m.
Sunday
Closed

Take Your Buisness to The next Level with our Team

Address:

4 Gold Rd., Honolulu, ID96815

Telephone:

202-555-0163

E-mail:

growthpress@example.com